Supa crema de rosii

Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa care se ia oala deoparte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. rosii
  • 1 buc. ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • o lingura unt
  • smintina sau cascaval ras
  • patrunjel verde tocat
  • 1 litru apa

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa care se ia oala deoparte si se trece amestecul prin sita. Separat se fierbe orezul in apa si cind este gata se scurge si se amesteca cu supa pasata. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe putin, se pune verdeata si se ia vasul de pe foc.
Cand se serveste, se poate drege cu smantana sau se presara cu cascaval ras, dupa gust.

Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...