Se desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm. Se dizolva un cub concentrat d
Se desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm.
Se dizolva un cub concentrat de pui/gaina in apa clocotita si se fierb in ea cojile de sparanghel. Se strecoara si zeama se pune la fiert, se potriveste gustul cu sare si zahar, apoi se pun bucatile taiate de sparanghel si se lasa sa fiarba.
Varfurile se fierb separat in apa cu sare si zahar.
Se topeste untul, se adauga faina si se infierbanta pana face spuma (rantas alb).
Dupa ce se ia de pe foc, se stinge cu apa rece si . Zeama de sparanghel, precum si apa in care au fiert varfurile de sparanghel se ingroasa cu rantasul, se lasa sa fiarba, apoi se paseaza prin sita, se potriveste gustul cu sare, zahar si zeama de lamaie.
Se amesteca cu galbenusul de ou si se adauga la supa .
La servire, varfurile se pun in farfurie sau in bol si peste ele, supa fierbinte.
O reteta simpla si gustoasa
Alte retete
Supa mazare
Sparanghel cu sunca
Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa