Supa crema de telina

Supa crema de telina este ideala pentru sezonul rece pentru ca asigura vitaminele de care are nevoie corpul si intotdeauna este binevenita o supa calda intr-o zi friguroasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • o telina mare
  • 100 g sunculita afumata
  • o ceapa mare
  • 3-4 frunze de dafin
  • 2 cuburi de Maggi cu gust de gaina
  • un pahar de smantana (100 ml)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Telina si ceapa se curata si se spala. Apoi, telina o taiem cubulete, iar ceapa se taie marunt. Nu va chinuiti sa le taiati prea marunt sau la aceeasi marime, deoarece mai tarziu le vom pune la blender Taiem sunculita afumata in felii marunte.
Punem la fiert 1 litru de apa, iar cand fierbe adaugam in ea cele doua cubulete de Maggi. Fierbem in continuare 1-2 minute, conform instructiunilor de pe cubulete, ca sa preparam 1 litru supa cu gust de gaina.
Separat, intr-o cratita mai mare (2-3 litri) turnam cele 3 linguri de ulei de masline. In uleiul incins prajim feliutele de sunca afumata pana cand devin usor crocante. Apoi scoatem sunca din cratita si o lasam deoparte pe o farfurie.
In uleiul respectiv punem ceapa si o calim pana devine usor transparenta, apoi adaugam si telina si cimbru, busuioc, sare, piper si le calim pe toate impreuna 3-4 minute, amestecand continuu. Adaugam supa de gaina preparata, adaugam frunzele de dafin si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand telina se inmoaie (aproximativ 25 de minute).
Dupa ce a fiert, luam cratita de pe foc si scoatem frunzele de dafin. Introducem blenderul si maruntim bine telina. Apoi adaugam smantana si amestecam bine pana la omogenizare.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Supa crema de telina se serveste calda, cu sau fara feliutele de sunca afumata prajite.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa