Supa crema de telina

Supa crema de telina este ideala pentru sezonul rece pentru ca asigura vitaminele de care are nevoie corpul si intotdeauna este binevenita o supa calda intr-o zi friguroasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • o telina mare
  • 100 g sunculita afumata
  • o ceapa mare
  • 3-4 frunze de dafin
  • 2 cuburi de Maggi cu gust de gaina
  • un pahar de smantana (100 ml)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Telina si ceapa se curata si se spala. Apoi, telina o taiem cubulete, iar ceapa se taie marunt. Nu va chinuiti sa le taiati prea marunt sau la aceeasi marime, deoarece mai tarziu le vom pune la blender Taiem sunculita afumata in felii marunte.
Punem la fiert 1 litru de apa, iar cand fierbe adaugam in ea cele doua cubulete de Maggi. Fierbem in continuare 1-2 minute, conform instructiunilor de pe cubulete, ca sa preparam 1 litru supa cu gust de gaina.
Separat, intr-o cratita mai mare (2-3 litri) turnam cele 3 linguri de ulei de masline. In uleiul incins prajim feliutele de sunca afumata pana cand devin usor crocante. Apoi scoatem sunca din cratita si o lasam deoparte pe o farfurie.
In uleiul respectiv punem ceapa si o calim pana devine usor transparenta, apoi adaugam si telina si cimbru, busuioc, sare, piper si le calim pe toate impreuna 3-4 minute, amestecand continuu. Adaugam supa de gaina preparata, adaugam frunzele de dafin si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand telina se inmoaie (aproximativ 25 de minute).
Dupa ce a fiert, luam cratita de pe foc si scoatem frunzele de dafin. Introducem blenderul si maruntim bine telina. Apoi adaugam smantana si amestecam bine pana la omogenizare.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Supa crema de telina se serveste calda, cu sau fara feliutele de sunca afumata prajite.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca