Supa crema delicioasa de legume

Pentru supa crema delicioasa de legume zarzavatul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cand totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin sita.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • morcov (2 buc.)
  • pastarnac (1 buc.)
  • patrunjel (o radacina)
  • varza (2-3 frunze)
  • telina (1 buc.)
  • ceapa (2 buc.)
  • ardei gras (2 buc.)
  • cartofi (2-3 buc.)
  • faina (1 lingura)
  • unt (100 gr.)
  • conopida (2-3 buchetele)
  • dovlecel (1 buc.)
  • fasole verde (o mina)
  • mazare (o mina)
  • sare
  • apa (2 l).

Mod de preparare

Pentru supa crema delicioasa de legume zarzavatul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cand totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat. Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 minute la foc mic.


Se serveste la masa cu restul de unt si verdeata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...