Supa cu galuste pufoase este foarte simplu de preparat. Aveti nevoie de legume, carne de care doriti,iar apoi pentru galuste faina si gris.
Se curata ceapa si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Punem 1,5 l de apa la fiert, adaugam legumele si lasam la fiert la foc potrivit. Punem o lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Dupa ce au fiert legumele, strecuram supa. Separat pregatim galustele pufoase, astfel: se bate albusul spuma cu o furculita, se adauga galbenusul,se mai bate de 7-8 ori sa se amestece, putina sare si apoi grisul „in ploaie”, pana obtinem consistenta dorita.
Cu o lingurita se formeaza galustele in supa: se inmoaie lingurita in supa pana se infierbanta, apoi luam aluat cu ea si se scufunda in supa sa se desprinda galusca. Repetam pana terminam compozitia.Cand terminam de format galustele (cam 20 bucati) punem capacul la oala si fierbem la foc mic pentru 10 minute. Opritit focul si lasati oala cu capac inca 5-10 minute. Galustele ies foarte pufoase.
Supa cu galuste se serveste calda cu patrunjel verde deasupra.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii