Supa cu galuste pufoase

Supa cu galuste pufoase este foarte simplu de preparat. Aveti nevoie de legume, carne de care doriti,iar apoi pentru galuste faina si gris.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina mijlocie
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 morcovi mari
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel verde pentru servit
  • Pentru galuste:
  • 1 ou mare
  • 30 g gris

Mod de preparare

Se curata ceapa si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Punem 1,5 l de apa la fiert, adaugam legumele si lasam la fiert la foc potrivit. Punem o lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Dupa ce au fiert legumele, strecuram supa. Separat pregatim galustele pufoase, astfel: se bate albusul spuma cu o furculita, se adauga galbenusul,se mai bate de 7-8 ori sa se amestece, putina sare si apoi grisul „in ploaie”, pana obtinem consistenta dorita.

Cu o lingurita se formeaza galustele in supa: se inmoaie lingurita in supa pana se infierbanta, apoi luam aluat cu ea si se scufunda in supa sa se desprinda galusca. Repetam pana terminam compozitia.Cand terminam de format galustele (cam 20 bucati) punem capacul la oala si fierbem la foc mic pentru 10 minute. Opritit focul si lasati oala cu capac inca 5-10 minute. Galustele ies foarte pufoase.


Supa cu galuste se serveste calda cu patrunjel verde deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca