Supa cu zarzavaturi

Dupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, se taie marunt si se pune la fiert. Cind zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga conopida desfacuta in buch

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc. ceapa
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina mica
  • 1 buc. conopida mica
  • 1 buc. ardei gras
  • 2 buc. cartofi mijlocii
  • o lingurita faina
  • 50 gr. unt
  • o lingurita orez
  • 2 linguri smintina
  • sare
  • patrunjel si marar verde tocate fin
  • 2 l apa

Mod de preparare

Dupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, se taie marunt si se pune la fiert. Cind zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga conopida desfacuta in buchetele, orezul, cartofii taiati cubulete si sarea, continuindu-se fierberea. Separat, intr-o tigaie, se ingalbeneste usor faina in unt, se stinge apoi cu putina supa, se lasa sa fiarba si se toarna peste supa. Dupa ce mai da in doua clocote, supa este gata. Se ia oala deoparte, se lasa sa se mai racoreasca, se drege cu smintina, se pune verdeata.
Se serveste imediat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...