Supa de cartofi cu patrunjel

Supa de cartofi este o mancare sanatoasa, gustoasa care contine multe legume si care se prepara foarte usor.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 patruniel
  • 1 praz
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt sau ulei
  • 1 lingura faina
  • sare.

Mod de preparare

Pentru supa de cartofi se fierbe zarzavatul in apa cu sare. Cand este complet fiert, se strecoara, iar in zeama se fierb cartofii taiati bucatele. Se prajeste putin in unt sau in ulei o ceapa taiata marunt, peste care se pune o lingura de faina. Se stinge cu putina apa sau cu zeama din supa. Se lasa sa dea doua, trei clocote. Se amesteca incet cu supa, ca sa nu se formeze cocolosi. Se mai lasa sa fiarba.


Inainte de a servi supa de cartofi, se adauga frunze de patrunjel taiate fin.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...