Supa de cartofi si usturoi copt

Intai si-ntai am pus la copt usturoiul, necuratat, in cuptorul preincalzit la 200 grade C, cam 35 minute, pana ce a fost moale la mijloc. Am curatat c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 capatani mici de usturoi (sau una mare) - cam 20 de catei
  • 5 kg cartofi
  • cam 2 litri de supa de legume (sau de pui
  • sau de vita)
  • sare
  • piper
  • patrunjel pt. ornat

Mod de preparare

Intai si-ntai am pus la copt usturoiul, necuratat, in cuptorul preincalzit la 200 grade C, cam 35 minute, pana ce a fost moale la mijloc.

Am curatat cartofii pe care i-am pus la fiert pentru 10 minute in apa usor sarata care clocotea.

Supa de legume se incalzeste si ea in alta oala, se adauga la ea cartofii scursi.

Se pun toate unele peste altele si se adauga usturoiul copt, se mai lasa un sfert de ora.

Se adauga sare si piper dupa gust si se decoreaza cu patrunjel, ceea ce eu n-am facut.
Pofta buna!

Reteta Supa de cartofi si usturoi copt a fost propusa de Guvi pe forum culinar.ro

Alte retete de supa gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac ,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii