Supa de ceapa a la francaise

Se curata ceapa si se taie pestisori. Se pune sa fiarba in apa calda si dupa zece minute se adauga un sos alb facut din unt si faina si subtiat cu sup

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cepe mari
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura de gris
  • 1 ou crud

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie pestisori. Se pune sa fiarba in apa calda si dupa zece minute se adauga un sos alb facut din unt si faina si subtiat cu supa sau apa calda.

Acoperim vasul in care se face supa si se fierbe inca un sfert de ora impreuna cu o lingura de gris pus in ploaie.

Odata cu grisul se adauga si sarea necesara.

Cind supa este gata se drege, cu un ou batut spuma cu supa fierbinte, se rade deasupra cascavalul si se serveste fierbinte, cu crutoane de piine prajita.
Alte retete culinare

Supa de ceapa

Supa de rosii cu galuste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...