Supa de chimen

Curatam bine zarzavatul, se spala si se pune intreg la fiert cu apa calda. Se ferbe acoperit, la foc mic 30 de minute, dupa care se adauga taiteii fie

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • sare
  • 100 g taitei sau fidea
  • 1 lingura de unt
  • verdeata tocata
  • 1 telina mica
  • 2 linguri de chimen
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pahar smintina

Mod de preparare

Curatam bine zarzavatul, se spala si se pune intreg la fiert cu apa calda.

Se ferbe acoperit, la foc mic 30 de minute, dupa care se adauga taiteii fierti separat si clatiti cu apa rece si o lingura de unt.

Chimenul il punem cu ulei intr-o tigaie, se tine acoperit pe foc mic zece minute, se stinge cu supa fierbinte, apoi se strecoara.

Semintele de chimen se arunca, zeama strecurata se pune peste supa, se adauga sare dupa gust si se mai clocoteste citeva minute.

Se stinge focul, se adauga verdeata tocata si se drege supa cu smintina.
Servim cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare

Ciorba de peste

Ciorba de pui cu smantana

Supa de salata verde

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake Brownies

Cheesecake Brownies
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca