Supa de ciuperci in paine

1. Se taie cate un capacel si se scoate miezul fiecarei chifle, cu atentie, ca sa nu se sparga coaja. Chifla trebuie sa aibe peretii de aproximativ 2

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 100 g smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 80 g cascaval
  • 2 cepe
  • 2 capatani de usturoi
  • 4 chifle
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se taie cate un capacel si se scoate miezul fiecarei chifle, cu atentie, ca sa nu se sparga coaja. Chifla trebuie sa aibe peretii de aproximativ 2 cm.

2. Se ung chiflele cu ulei, la exterior, si se pun intr-o tava la cuptor, la foc iute, ca sa se rumeneasca, dupa care se scot afara

3. Intr-o tigaie se calesc in unt ceapa taiata marunt si ciupercile.

4. Cand a scazut zeama pe care au lasat-o legumele, se toarna deasupra lor mujdei concentrat de usturoi, in care s-a amestecat smantana.

5.Se condimenteaza cu chimen, nucsoara, sare si piper si se lasa 10 minute la fiert.

6. Dupa acest timp amestecul se imparte in chiflele rumenite in care s-a pus cate putin cimbru.

7. Deasupra fiecaruia se rade cascaval.

8. Se pun chiflele la cuptor pana cand se topeste cascavalul.
Se servesc fierbinti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la draga de Rocsi si vreau sa va spun ca au iesit niste cornuri foarte bune si...

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca