Supa de cus-cus

Se taie slanina in cubulete marunte, se prajeste intr-o cratita larga si apoi scoatem slanina din untura. Calim ceapa in untura ramasa, apoi tragem cr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 80 g cus-cus
  • 50 g slanina afumata
  • 1 ceapa rosie mijlocie
  • 50 g tocana de legume
  • boia de ardei
  • piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Se taie slanina in cubulete marunte, se prajeste intr-o cratita larga si apoi scoatem slanina din untura.

Calim ceapa in untura ramasa, apoi tragem cratita de pe foc, presaram cu boia de ardei, adaugam cubuletele de cartofi, apoi punem din nou cratita pe foc, le prajim pana devin sticloase, asezanam cu tocana de legume, piper macinat, sare.

Adaugam apa rece si fierbem pe foc mic. Intre timp cus-cusul se prajeste in cuptor pana devine maroniu deschis, apoi se adauga in supa impreuna cu cubuletele de slanina si astfel intregim fierberea.
Este o reteta simpla

Supa de urzici

Ciorba ciuperci

Ciorba de burta

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv "Taci si inghite"

Acum cateva zile a pus Gaby pe Facebook un link cu o reteta: "Taci si inghite". Am tacut si am inghitit in sec, ce...

Aperitiv "Taci si inghite"
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca