Supa de dovleac

Se caleste ceapa taiata marunt, se adauga orezul spalat, sare si dovleacul taiat (cam un castron plin cu dovleac). Se acopera cu apa (nu foarte multa)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • ulei
  • 2 linguri orez
  • sare
  • 1 felie dovleac taiat in cubulete
  • 1 legatura marar
  • 1.5 l iaurt sau lapte batut (poate avea si zer)

Mod de preparare

Se caleste ceapa taiata marunt, se adauga orezul spalat, sare si dovleacul taiat (cam un castron plin cu dovleac). Se acopera cu apa (nu foarte multa) si se fierbe pana cand orezul si dovleacul au fiert (cam un sfert de ora). Se amesteca cu grija pentru a nu farama cubuletele. Se adauga 1.5 l de lapte batut si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Se potriveste de sare, se opreste focul si se adauga 1 legatura de marar tocat.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...