Supa de dovlecei

Zarzavatul, curatat si taiat marunt, se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce a fost fiert bine, se strecoara supa. Se curata si dovleceii si

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g dovlecei
  • 50 g morcovi
  • 25 g pastranac
  • 15 g ceapa
  • 10 g unt (ulei)
  • 5 g orez
  • 300 ml apa
  • 5 g faina
  • 25 g smantana
  • patrunjel
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Zarzavatul, curatat si taiat marunt, se pune la fiert in apa cu putina sare.

Dupa ce a fost fiert bine, se strecoara supa.

Se curata si dovleceii si se taie in felii nu prea subtiri, ca sa nu se sfarame, apoi se pun in supa care clocoteste, odata cu orezul, ales si spalat.

Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute. Separat, se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu cateva linguri de supa.

Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste, fierband totul inca 15 minute.

La sfarsit, se adauga smantana si patrunjelul, spalat si tocat marunt.


Pofta buna!

Reteta Supa de dovlecei este propusa de Danna

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

"meniu copii"

Frigarui de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca