Supa de dovlecei

Zarzavatul, curatat si taiat marunt, se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce a fost fiert bine, se strecoara supa. Se curata si dovleceii si

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g dovlecei
  • 50 g morcovi
  • 25 g pastranac
  • 15 g ceapa
  • 10 g unt (ulei)
  • 5 g orez
  • 300 ml apa
  • 5 g faina
  • 25 g smantana
  • patrunjel
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Zarzavatul, curatat si taiat marunt, se pune la fiert in apa cu putina sare.

Dupa ce a fost fiert bine, se strecoara supa.

Se curata si dovleceii si se taie in felii nu prea subtiri, ca sa nu se sfarame, apoi se pun in supa care clocoteste, odata cu orezul, ales si spalat.

Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute. Separat, se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu cateva linguri de supa.

Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste, fierband totul inca 15 minute.

La sfarsit, se adauga smantana si patrunjelul, spalat si tocat marunt.


Pofta buna!

Reteta Supa de dovlecei este propusa de Danna

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...