Supa de fasole

Supa de fasole este o reteta de supa delicioasa cu fasole verde si multe legume. Este o supa usoara, potrivita in orice moment, fiind si o supa de post.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr fasole alba fiarta in prealabil pana se inmoaie bine
  • fara a se sfarama
  • 1 ceapa
  • usturoi( dupa gust)
  • 2-3 rosii bine coapte sau 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 fir de praz
  • 300 gr fasole verde
  • 1 lingura orez prefiert
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc verde( o mana )
  • paine
  • 4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam fin.curatam usturoiul ,jumatate il punem deoparte ,iar jumatate il tocam fin.

Punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa ,apoi usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugam fasolea uscata ,cu zeama in care a fiert ,fasolea verde ,prazul taiat rondele. Lasam sa fiarba 15 minute ,apoi adaugam orezul si rosiile cubulete. Potrivim de sare ,adaugam piperul macinat si rozmarinul.

Mai lasam sa fiarba 5 minute si stingem. Usturoiul oprit il mixam impreuna cu frunzele de busuioc si cele 2 linguri de ulei de masline ramase. Adaugam 1-2 lingurite de pasta in supa ,iar restul o punem deoparte.

Punem feliile de paine intr-o tava la cuptor si le coacem cateva minute sa se usuce. Ungem feliile cu pasta de busuioc.

Functiile care ma atrag la Philips Multicooker sunt fierberea si fierberea inabusita .


Servim supa de fasole cu felii de paine unse cu pasta de busuioc .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!