Supa de fasole boabe si cus-cus

Se calesc: ceapa taiata marunt,usturoiul,morcovii (cubulete mici),apoi se adauga boabele de fasole ,mazarea si apa si se fierb(se poate folosi supa i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Kosksu with broad beans
  • 300 gr boabe mari de fasole(proaspta daca aveti)
  • 200 gr boabe de mazare
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • un morcov
  • cam 100-150 gr cus-cus
  • 4 cartofi medii
  • sare
  • pasta de rosii
  • cam 4-5 linguri

Mod de preparare

Se calesc: ceapa taiata marunt,usturoiul,morcovii (cubulete mici),apoi se adauga boabele de fasole ,mazarea si apa si se fierb(se poate folosi supa in loc de apa,sau din cub de supa).Se sareaza dupa gust.

Cand sunt pe jumatate fierte,se pun cartofii cubulete si se fierb in continuare.Punem pasta de rosii in supa.

Separat,se fierbe cus-cus-ul si cand e fiert,strecuram cus-cus-ul si adaugam in supa care fierbe.

Cartofii fierti,se pasereaza(ori se scot pe o farfurie si se pasereaza,ori direct in supa).Se mai da un clocot si se stinge focul.

Cus-cus-ul se va mai umfla in supa dupa ce s-a inchis focul,asa se mananca,e mai groasa.


Pofta buna!

Reteta Supa de fasole boabe si cus-cus a fost propusa de cristina-simona pe forum culinar.ro

Alte retete de supe gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac ,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca