Supa de gulii

Curatam bine guliile de coaja tare, se taie fideluta si se calesc in unt, apoi se pun intr-un vas adinc si se sting cu supa de zarzavat sau cu apa cal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 gulii tinere
  • l telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingura de unt
  • verdeata tocata
  • usturoi
  • 1 pahar de smantana

Mod de preparare

Curatam bine guliile de coaja tare, se taie fideluta si se calesc in unt, apoi se pun intr-un vas adinc si se sting cu supa de zarzavat sau cu apa calda.

Telina si radacina de patrunjel se curata de coaja si se taie fideluta, apoi se pun in oala cu supa.

Le acoperim si le fierbem la foc mic, o jumatate de ora. Cand s-au inmuiat legumele, se adauga grisul, in ploaie, si usturoiul tocat fin.

Dupa 20 de minute se stinge focul, se drege cu sminfina si se potriveste de sare.

Se serveste calda, cu crutoane de piine prajita si brinza sarata alaturi. inainte de a se servi, peste supa se presara patrunjel verde tocat fin.
Alte retete

Supa de gulii

Salata de gulii

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa