Supa de gulii

Curatam bine guliile de coaja tare, se taie fideluta si se calesc in unt, apoi se pun intr-un vas adinc si se sting cu supa de zarzavat sau cu apa cal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 gulii tinere
  • l telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingura de unt
  • verdeata tocata
  • usturoi
  • 1 pahar de smantana

Mod de preparare

Curatam bine guliile de coaja tare, se taie fideluta si se calesc in unt, apoi se pun intr-un vas adinc si se sting cu supa de zarzavat sau cu apa calda.

Telina si radacina de patrunjel se curata de coaja si se taie fideluta, apoi se pun in oala cu supa.

Le acoperim si le fierbem la foc mic, o jumatate de ora. Cand s-au inmuiat legumele, se adauga grisul, in ploaie, si usturoiul tocat fin.

Dupa 20 de minute se stinge focul, se drege cu sminfina si se potriveste de sare.

Se serveste calda, cu crutoane de piine prajita si brinza sarata alaturi. inainte de a se servi, peste supa se presara patrunjel verde tocat fin.
Alte retete

Supa de gulii

Salata de gulii

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa