Cu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l de apa. Dupa ce au stat
Cu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l de apa. Dupa ce au stat la inmuiat 3-4 ore adauga o ceapa rosie mica si 1 lingurita de sare. Spala si toaca marunt frunzele de sus dintr-o legatura mica de patrunjel, dupa care pune-o deoparte. Infasureaza 2 catei de usturoi in partea ramasa si leag-o cu ata alba, dupa care o poti pune in supa. Adauga 1 frunza de dafin si fierbe totul pentru min. 15 minute, pana cand lintele devin moi. La 1 lingura de faina adauga o cantitate potrivita de ulei si prepara rantasul la foc iute. Adauga patrunjelul tocat marunt si dupa ce o iei de pe foc adauga jumatate de lingurita de boia dulce. Las-o sa se raceasca, iar apoi adauga apa rece pana devine dens. Pune rantasul in supa si fierbe-o inca 5 minute. Cand e gata, scoate usturoiul infasurat in patrunjel, foaia de dafin si ceapa rosie.
Iarna adauga 1 lingurita de patrunjel uscat in supa. Daca se ingroasa pana ziua urmatoare, adauga putina apa si puneo la fiert. In cazul in care nu preferi supa acra, poti folosi 50 g de morcovi taiate felii subtiri. In acest caz renunta la foaia de dafin.
Alte retete recomandate
Lasagna
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa