Cu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l de apa. Dupa ce au stat
Cu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l de apa. Dupa ce au stat la inmuiat 3-4 ore adauga o ceapa rosie mica si 1 lingurita de sare. Spala si toaca marunt frunzele de sus dintr-o legatura mica de patrunjel, dupa care pune-o deoparte. Infasureaza 2 catei de usturoi in partea ramasa si leag-o cu ata alba, dupa care o poti pune in supa. Adauga 1 frunza de dafin si fierbe totul pentru min. 15 minute, pana cand lintele devin moi. La 1 lingura de faina adauga o cantitate potrivita de ulei si prepara rantasul la foc iute. Adauga patrunjelul tocat marunt si dupa ce o iei de pe foc adauga jumatate de lingurita de boia dulce. Las-o sa se raceasca, iar apoi adauga apa rece pana devine dens. Pune rantasul in supa si fierbe-o inca 5 minute. Cand e gata, scoate usturoiul infasurat in patrunjel, foaia de dafin si ceapa rosie.
Iarna adauga 1 lingurita de patrunjel uscat in supa. Daca se ingroasa pana ziua urmatoare, adauga putina apa si puneo la fiert. In cazul in care nu preferi supa acra, poti folosi 50 g de morcovi taiate felii subtiri. In acest caz renunta la foaia de dafin.
Alte retete recomandate
Lasagna