Supa de linte (de post)

Se spala lintea si se pune la fiert, dupa ce da in clocot se strecoara si se schimba apa. In cea de-a doua apa, se adauga legumele curatate si taiate,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piper alb
  • 1 lingurita de sare
  • 2-3 linguri cu orez
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 pahar cu linte

Mod de preparare

Se spala lintea si se pune la fiert, dupa ce da in clocot se strecoara si se schimba apa.

In cea de-a doua apa, se adauga legumele curatate si taiate, uleiul, orezul, si dupa gust sarea si piperul.

Se acopera si se lasa sa fiarba la foc domol. Dupa ce toate legumele s-au fiert se lasa la racit putin si se paseaza pana se obtine o crema.
Se serveste calda cu suc de lamaie proaspat stoarsa, crutoane de paine, stropite cu ulei de masline. Daca doresti poti sa o servesti cu smantana vegetala.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Vazusem aceasta prajitura pe un site unguresc si tare mi-a placut cum arata. M-am uitat peste ingrediente si am zis sa incerc...

Desert prajitura de Craciun, in straturi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii