Supa de linte rosie cu pastrav

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa, usturoiul si cartofi. Se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cartofi (200 gr.)
  • 2 linguri unt
  • 1 1/4 l. supa de legume
  • 200 gr. linte rosie
  • sucul de la o 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 fir praz
  • cca. 120 gr. file de pastrav afumat
  • marar

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa, usturoiul si cartofi. Se adauga supa, apoi lintea tinuta inainte 2 ore in apa. Se lasa sa fiarba inabusit cca. 30 minute. Atunci, se scot 1-2 linguri de linte din supa si se pun deoparte. Supa se paseaza si se adauga suc de lamaie, sare si piper. Se pune si lintea pastrata si se fierbe 5 minute. Se curata prazul, se spala bine si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt si se caleste prazul. Pestele se taie bucati. Se repartizeaza supa in 4 boluri. Se introduce prazul si pestele. Se serveste cu marar tocat fin si presarat peste supa. Nota: Se mai pot fierbe in supa cubulete de morcov, patrunjel, pastarnac si telina: acestea se paseaza impreuna cu cartofii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...