Supa de mazare

Mazarea scoasa din pastai, se fierbe pana se inmoaie cu o lingura de zeama de oase indulcita cu zahar, (daca nu este cu apa indulcita sau sarata). Int

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g mazare
  • 60g untura
  • 60 g faina
  • 1 buchetel mai mic de verdeata de patrunjel
  • zahar
  • piper
  • sare
  • 1
  • 5 l zeama de oase (sau apa)

Mod de preparare

Mazarea scoasa din pastai, se fierbe pana se inmoaie cu o lingura de zeama de oase indulcita cu zahar, (daca nu este cu apa indulcita sau sarata). Intre timp pregateste o prajeala alba din untura, faina, patrunjel si adauga la supa. Fierbe-l bine si, daca e nevoie, adauga sare, zahar, piper.

(Supa de mazare se serveste adesea cu galuste fierte in ea).

Daca mazarea este inca frageda, atunci o solutie mai buna decat fierberea este daca inainte prajim putin mazarea in untura pana se inmoaie, apoi presaram faina, apoi adaugam supa de oase, apoi asezonam si le fierbem bine.
Alte retete

Salata mazare

Tocanita mazare

Mazare cu carnat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...