Supa de mazare galbena

Se alege mazarea de gunoaie. Am spalat-o in 7-8 ape si am pus-o la fiert cu usturoiul taiat mare si foaia de dafin. Pana fierbe mazarea acolo in treab

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g mazare galbena
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • ciolan afumat
  • cimbru
  • oregano
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se alege mazarea de gunoaie.

Am spalat-o in 7-8 ape si am pus-o la fiert cu usturoiul taiat mare si foaia de dafin.

Pana fierbe mazarea acolo in treaba ei, punem citeva linguri de ulei intr-o tigaie si calim ceapa tocata maruntel, morcovul ras si ciolanul taiat betisoare.

Calim pina incepe ceapa sa-si schimbe infatisarea si adaugam si rosia curatata de coaja si taiata bucatele.

In amestecul de ceapa de mai sus punem si oregano, cimbru si rozmarin, doar cit sa le incalzim un pic. nu le prajim indelungat.

Verificam daca s-a fiert mazarea.

Punem prajeala peste mazare.

Dam cu lingura prin oala si o mai lasam vreo 20 de minute la fiert.
Pofta buna!

Reteta Supa de mazare galbena a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete de supe cu legume gasiti aici:

Supa de ceapa cu croutons,

Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai,

Supa de legume cu galuste de post

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca