Se spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1 lingurita zahar brun si o
Se spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1 lingurita zahar brun si o lingurita sare. Se adauga 1,2 l apa. In acest timp se spala o legatura de frunze de patrunjel, se leaga cu o ata alba, si, impreuna cu usturoiul se adauga in supa. Se fierbe aprox 15 min, pana cand mazarea se inmoaie. Dintr-o lingura de faina se prepara un rantas, la care se adauga frunze de patrunjel maruntite, iar mai apoi, dupa ce stingem focul, jumatate de lingurita boia. Se lasa la racit, dupa care, amestecand continuu, se adauga apa, pana cand obtinem o crema. Acest rantas se toarna in supa, amestecand continuu, desigur, si se mai lasa la fiert 5 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se scoate legatura de patrunjel.
Alte retete recomandate
ciorba radauteana
Ciorba pui
Ciorba de fasole
Ciorba de perisoare
Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....
Ardei iuti copti pusi in ulei la borcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj