Supa de mere

Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 4 oua
  • 140 g miere
  • 1 l lapte
  • O pastaie de vanilie

Mod de preparare

Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun la fiert intr-o oala emailata cu 90 ml apa si o jumatate de pastaie de vanilie taiata pe lungime pana devin moi. Galbenusurile se bat spuma cu miere si un praf de sare. Se adauga incet un l lapte proaspat si rece, amestecand continuu. Se ia compotul de mere de pe foc si se adauga la el cu grija compozitia de oua si lapte, amestecand continuu intr-un singur sens sa nu se branzeasca, se fierbe in continuare pe flacara economica cca un sfert de ora pana incepe sa se ingroase. Dupa ce se leaga, oala cu supa se asaza in apa race la chiuveta, se amesteca pana la racire. Se pastreaza la frigider. Se serveste rece. Inainte de servire, se aamesteca, deoarece apa iese la suprafata, iar mierea se lasa pe fundul vasului. Daca e nevoie se poate incalzi la temperatura camerei, pe foc iute, cateva secunde. La foc mic se acreste. Cantitatea de supa este suficienta pentru 4 persoane la doua mese.

Supa de visine se prepara cu 160 g miere. Visinele se aleg, se curata de samburi, se spala si se pun la fiert pana incep sa crape. Compozitia cu lapte si o oua se adauga la compotul caldut, in jeturi subtiri sa nu se branzeasca.
Alte retete mancare

Ciorba de burta

Ciorba perisoare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca