Supa de praz

Prazul se curata de frunzele vestede si se spala bine de tot (se desfac foile si se spala chiar separat, alea verzi) si se taie rondele. Intr-o cratit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 praz mare/2 mici
  • 2-3 cartofi mici
  • patrunjel
  • 1 iaurt
  • ulei
  • (facultativ 1-2 cuburi supa
  • 2-3 crenvursti)
  • 2l – 2 ½ l apa

Mod de preparare

Prazul se curata de frunzele vestede si se spala bine de tot (se desfac foile si se spala chiar separat, alea verzi) si se taie rondele. Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga prazul. Se dinstuie pana se inmoaie. Se adauga apa si eventual cuburi de supa si se fierbe. Cand clocoteste se adauga cartofii cubulete, sare, piper si patrunjel tocat. Cand cartofii sunt fierti, supa e gata. Se ia de pe foc si se adauga un iaurt. Se serveste cu crutoane si smantana, iar cine prefera poate servi cu felii de costita prajita separat. (In supa la fiert se mai pot adauga si 2-3 crenvursti taiati rondele).
Se serveste cu crutoane si smantana.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...