Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se incalzeste bine). Se ia vasul
Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se incalzeste bine). Se ia vasul de pe foc, se lasa putin la sa se raceasca, dupa care, amestecand usor, se adauga 1,4 l suc de rosii, jumatate lingurita sare si mierea. Peste cateva minute de fierbere se mai adauga o ceapa mica, rosie, taiata marunt si cateva frunze de telina. Se fierbe 5 minute. supa va fi mai consistenta daca adaugam si 60 g de orez bine spalat. In acest caz se fierbe pana cand orezul se inmoaie, timp in care amestecam periodic pentru ca rantasul sa nu se prinda. Daca sucul de rosii e prea dens, se poate atenua cu putina apa.
Alte mancaruri recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci