Supa de rosii cu orez si ardei

Supa de rosii cu orez si ardei este o supa satioasa si ideala mai ales pentru toamna, cand facem trecerea la sezonul rece.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conserva rosii (400 g)
  • doua cepe mici
  • un ardei capia
  • doua linguri legume deshidratate
  • doua linguri orez
  • 50 ml ulei
  • un litru apa plata
  • 10 frunze busuioc verde
  • sare
  • 3-4 boabe piper rosu

Mod de preparare

Curatam ceapa de foi si o taiem marunt iar orezul il spalam si il scurgem de apa. Curatam ardeiul capia de cotor si seminte apoi il taiem cubulete si tocam busuiocul.
Intr-o oala calim ceapa si ardeiul capia cca 5 minute si adaugam legumele deshidratate apoi stingem cu apa.
Adaugam rosiile si sucul din conserva apoi pasam tot continutul cu blenderul.
Condimentam cu sare si piper, adaugam orezul si lasam sa fiarba 10 minute. Oprim focul in momentul cand orezul a inceput sa infloreasca.
Supa fiind fierbinte, bobul de orez se va inmuia si dupa ce am luat oala de pe foc, daca fierbem pana se inmoaie bobul de orez, dupa oprirea focului, orezul se va transforma in terci.


In momentul servirii presaram deasupra supei busuiocul tocat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...