Supa de rubarba este o supa rapida. Este o supa delicioasa de fructe, cu siguranta va fi pe placul celor mici.
Supa de rubarba si capsuni este "recompensa" potrivita intr-o zi calda de primavara sau poate intr-o zi de vara. Potrivirea dintre capsuni si rubarba este una bine-cunoscuta, cele doua gusturi se completeaza perfect, iar acesta reteta de supa rece de fructe scoate perfect in evidenta acest lucru.
Curatati rubarba si taiati-o in bucati de 2 cm. Puneti-o impreuna cu capsunile spalate si curatate si zaharul daca folositi, intr-o oala, la foc mic, pana isi elimina sucurile naturale si rubarba s-a patruns, aprox 30 de minute. Adauga apa si sucul de mere (sau portocale) sau doar apa si zeama de la o lamaie (merge bine daca adaugi zahar, altfel s-ar putea sa fie cam acra), las-o sa dea intr-un clocot, dupa care las-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Serveste-o cu o lingura de smantana dulce (nefermentata).
Optional poti sa mai adaugi arome de scortisoara sau anason stelat.
Supa de rubarba si capsuni se serveste rece.
Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti