Supa de rubarba

Supa de rubarba este o supa rapida. Este o supa delicioasa de fructe, cu siguranta va fi pe placul celor mici.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de rubarba

Ingrediente

  • 500 g rubarba
  • 500g capsuni
  • 1 lamaie
  • suc de portocala sau suc de mere neindulcit
  • amidon
  • 1 l apa
  • zahar (optional)
  • smantana pt servit (optional)

Mod de preparare

Supa de rubarba si capsuni este "recompensa" potrivita intr-o zi calda de primavara sau poate intr-o zi de vara. Potrivirea dintre capsuni si rubarba este una bine-cunoscuta, cele doua gusturi se completeaza perfect, iar acesta reteta de supa rece de fructe scoate perfect in evidenta acest lucru.

Curatati rubarba si taiati-o in bucati de 2 cm. Puneti-o impreuna cu capsunile spalate si curatate si zaharul daca folositi, intr-o oala, la foc mic, pana isi elimina sucurile naturale si rubarba s-a patruns, aprox 30 de minute.  Adauga apa si sucul de mere (sau portocale) sau doar apa si zeama de la o lamaie (merge bine daca adaugi zahar, altfel s-ar putea sa fie cam acra), las-o sa dea intr-un clocot, dupa care las-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Serveste-o cu o lingura de smantana dulce (nefermentata).

Optional poti sa mai adaugi arome de scortisoara sau anason stelat.


Supa de rubarba si capsuni se serveste rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...