Supa de sfecla cu menta si oua fierte

Numai incercata ,ii descoperi gustul aromat si delicat!

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 2 buc. mici de sfecla
  • o ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva fire de menta verde
  • 2 oua fierte tari
  • sare
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • o lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • oregano
  • dafin
  • maghiran
  • piper
  • busuioc)
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja,se spala si se taie cubulete mici,se spala si se pun la fiert cu apa si un praf de sare,pana se inmoaie(nu se fierb tare).Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si usturoiul,sfecla se curata de coaja si se da prin razatoarea mica,cele 2 oua se fierb cu galbenus tare,menta se spala si se taie marunt.

Se incinge un pic de ulei si se adauga ceapa si usturoiul feliat marunt,cartofii cubulete nu foarte fierti,scursi de apa si se lasa 5 minute,amestecand cu o lingura de lemn.Se adauga si sfecla data prin razatoare,se adauga condimentele,se adauga si o cescuta de apa,se potriveste de sare,se acopera si se lasa 15-20 minute sa fiarba inabusit,pana mai scade din lichid.

Se mixeaza totul cu un strop de ulei de masline si cu menta taiata ,adaugam apa daca mai este nevoie,pentru consistenta pe care o dorim.Se serveste cu ouale taiate cubulete si presarate deasupra si cu crutoane de paine.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide