Supa de sfecla cu menta si oua fierte

Numai incercata ,ii descoperi gustul aromat si delicat!

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 2 buc. mici de sfecla
  • o ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva fire de menta verde
  • 2 oua fierte tari
  • sare
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • o lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • oregano
  • dafin
  • maghiran
  • piper
  • busuioc)
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja,se spala si se taie cubulete mici,se spala si se pun la fiert cu apa si un praf de sare,pana se inmoaie(nu se fierb tare).Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si usturoiul,sfecla se curata de coaja si se da prin razatoarea mica,cele 2 oua se fierb cu galbenus tare,menta se spala si se taie marunt.

Se incinge un pic de ulei si se adauga ceapa si usturoiul feliat marunt,cartofii cubulete nu foarte fierti,scursi de apa si se lasa 5 minute,amestecand cu o lingura de lemn.Se adauga si sfecla data prin razatoare,se adauga condimentele,se adauga si o cescuta de apa,se potriveste de sare,se acopera si se lasa 15-20 minute sa fiarba inabusit,pana mai scade din lichid.

Se mixeaza totul cu un strop de ulei de masline si cu menta taiata ,adaugam apa daca mai este nevoie,pentru consistenta pe care o dorim.Se serveste cu ouale taiate cubulete si presarate deasupra si cu crutoane de paine.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca