Numai incercata ,ii descoperi gustul aromat si delicat!
Se curata cartofii de coaja,se spala si se taie cubulete mici,se spala si se pun la fiert cu apa si un praf de sare,pana se inmoaie(nu se fierb tare).Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si usturoiul,sfecla se curata de coaja si se da prin razatoarea mica,cele 2 oua se fierb cu galbenus tare,menta se spala si se taie marunt.
Se incinge un pic de ulei si se adauga ceapa si usturoiul feliat marunt,cartofii cubulete nu foarte fierti,scursi de apa si se lasa 5 minute,amestecand cu o lingura de lemn.Se adauga si sfecla data prin razatoare,se adauga condimentele,se adauga si o cescuta de apa,se potriveste de sare,se acopera si se lasa 15-20 minute sa fiarba inabusit,pana mai scade din lichid.
Se mixeaza totul cu un strop de ulei de masline si cu menta taiata ,adaugam apa daca mai este nevoie,pentru consistenta pe care o dorim.Se serveste cu ouale taiate cubulete si presarate deasupra si cu crutoane de paine.
Pofta buna!
Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.
Gogosi pufoase la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj