Supa de zarzavat

Se fierbe zarzavatul in apa sarata timp de 40-50 minute la foc mic. Se strecoara pastrind numai zeama. Se pune din nou la foc adaugind faina usor praj

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 l apa
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1/2 buc. telina
  • 1/2 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. cartof
  • 1 rosie
  • 1buc. ardei gras
  • 1 bucatica varza dulce
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 2 linguri unt
  • 1/2 lingurita faina
  • sare
  • 3-4 linguri smintina
  • crutoane

Mod de preparare

Se fierbe zarzavatul in apa sarata timp de 40-50 minute la foc mic. Se strecoara pastrind numai zeama. Se pune din nou la foc adaugind faina usor prajita in unt si stinsa cu citeva linguri din zeama de zarzavat, se amesteca si se lasa sa mai dea citeva clocote. Se adauga patrunjelul verde tocat
Se serveste cu smintina si crutoane

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!