Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc de 200 gr somon afumat
  • 1 punga legume congelate Royal mix
  • de la Bonduelle
  • 1 pumn fasole congelata (galbena sau verde)
  • 1 lingurita concentrat de legume
  • 2 litri apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub unt
  • 1 ceapa
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 1 lingurita rasa ienibahar
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca lapte

Mod de preparare

Mai intai punem apa cu sarea la fiert. Cand clocoteste, adaugam mixul de legume.

Il lasam cam 8 minute la fiert. Dupa cele 8 minute, scoatem legumele cu o paleta

pe o farfurie. In zeama adaugam cartofii taiati cubulete, fasolea pastai, ceapa tocata marunt si

concentratul de legume. Dupa ce cartofii au fiert, desfacem lingura de faina

in lapte, dupa care rasturnam compozitia respectiva in oala, amestecand

sa nu iasa cocoloase. In acelasi timp, adaugam untul, legumele si somonul

(pe care il taiem bucatele potrivite ).  Lasam vreo 3 minute la foc mic, dupa care adaugam ienibaharul si potrivim de sare.

Servim cu piper proaspat rasnit.

Decoram cu frunza de marar sau patrunjel.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...