Supa Harira

Intr-o oala cu presiune se pune ceapa, lintea, nautul, rosiile taiate marunt sau razalite, patrunjelul+telina, sarea, piperul, ghimbirul, safranul, un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ bol linte
  • ½ bol naut inmuiat de seara si decojit
  • 1 bol ceapa taiata
  • 1 bol rosii decojite si taiate
  • ½ bol frunze de telina + patrunjel taiate marunt
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • Putin safran colorant
  • 1 lingura de unt sau 1 lingurita smen
  • ½ lingurita piper alb macinat
  • Sare
  • Apa
  • 2 – 3 linguri faina
  • 50 g pasta de rosii
  • ½ bol taitei (cheveux d’ange)

Mod de preparare

Intr-o oala cu presiune se pune ceapa, lintea, nautul, rosiile taiate marunt sau razalite, patrunjelul+telina, sarea, piperul, ghimbirul, safranul, untul sau smen ; se pun aprox 2 l de apa peste acestea si se lasa sa fiarba aprox.35 min.

Faina se amesteca cu putina apa ; se face precum un aluat de clatite . Se verifica daca nautul este fiert iar apoi se adauga pasta de rosii si amestecul cu faina. Se mai lasa sa dea in clocot inca 10 min.

Se adauga in supa taiteii si lasa sa fiarba 10 min. Se verifica daca mai trebuie sare, piper. Se serveste calda.

De asemenea in aceasta supa se poate pune si carne.


Se serveste alaturi de oua fierte, curmale si chebakia.

Pofta buna!

Reteta Supa Harira a fost propusa de menara pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Pui tunisian cu migdale si cuscus,

Supa cu cus cus

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...