Supa pasata de legume

Curatam zarzavatul, se taie felii groase si se pune sa fiarba in multa apa calda. Fierbem acoperit, la foc potrivit, cu putina sare. Cind zarzavatul

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de pastirnac
  • 1 telina
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de

Mod de preparare

Curatam zarzavatul, se taie felii groase si se pune sa fiarba in multa apa calda.

Fierbem acoperit, la foc potrivit, cu putina sare.

Cind zarzavatul s-a inmuiat bine, se scoate si se trece prin sita. Se pune piureul din nou in oala.

Se adauga putina sare si se fierbe la foc mic impreuna cu un sos de faina desfacuta in si o lingura de unt.

Se potriveste de sare, se fierbe un sfert de ora, dupa care se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste calda, cu crutoane de piine prajita.

Alte retete pentru bucataria ta

Ciorba de salata

Zacusca de vinete

Zacusca de legume

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...