Supa piure de telina

Telina taiata subtire se fierbe citeva minute in apa clocotita. Se scoate, se scurge si se pune intr-o cratita cu o lingura buna de unt. Se acopera cr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. telina
  • 200 g cartofi
  • 3 linguri unt
  • 1 litru zeama de carne
  • 1/2 cana lapte
  • sare

Mod de preparare

Telina taiata subtire se fierbe citeva minute in apa clocotita. Se scoate, se scurge si se pune intr-o cratita cu o lingura buna de unt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba 10 minute. Se umple cu zeama de carne, iar daca este nevoie se mai adauga 1 litru de apa fierbinte. Daca se pune apa se adauga sare dupa gust. Se adauga la telina cartofii taiati foarte marunt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba incet. Se trece telina si cartofii prin sita deasa, adaugind acestui piure putin lapte fierbinte, incorporindu-l cu 2 linguri de unt si putina apa.
Se serveste cu crutoane

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...