Supa rece de rosii si portocale

Supa rece de rosii si portocale este foarte racoroasa si revigoranta, potrivita pentru zilele calde, cand hidratarea e o prioritate. Supa de pui se pune la incalzit, verdeturile se spala si se taie marunt. Frunzele de dafin si boabele de piper se pun in supa de pui.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa rece de rosii si portocale

Ingrediente

  • 500ml supa de pui
  • 1 legatura verdeturi pentru supa
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 750g rosii sare
  • putin praf de ghimbir
  • piper cayenne
  • 3portocale mici frunze de menta pentru ornat.

Mod de preparare

Supa de pui se pune la incalzit, verdeturile se spala si se taie marunt. Frunzele de dafin si boabele de piper se pun in supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic 2 ore, din cand in cand se amesteca si se inlatura spuma. Rosiile se taie bucatele, supa se strecoara apoi se pun bucatile de rosii si se mai fierbe 30 minute. Se strecoara supa din nou apoi se adauga piperul cayenne, sare, ghimbirul si se lasa la racit. Se scoate sucul de la o portocala si se amesteca cu supa. Restul de portocale se taie felii si se curata de pielita.


Se aseaza supa rece de rosii in farfurii, se pun cate 2-3 felii de portocala si se orneaza cu 2-3 frunze de verdeata. Reteta Supa rece de rosii si portocale a fost propusa de Bianca-21. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...