Supa vieneza de cartofi

Supa vieneza de cartofi este delicioasa si foarte usor de realizat. Pentru a face aceasta reteta de supa folositi 1 kg de cartofi.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 fir de praz
  • 3 morcovi
  • 100 gr telina
  • 2 cepe
  • 50 gr unt (am folosit de casa)
  • 125 gr smantana
  • 1litru de supa de pui sau de legume
  • patrunjel
  • tarhon
  • sare si piper

Mod de preparare

Supa vieneza de cartofi este delicioasa si foarte usor de realizat. Pentru a face aceasta reteta de supa se taie in cubulete cartofii si legumele spalate si curatate.
Se caleste ceapa in unt, apoi se adauga cartofii si toate legumele.
Se toarna supa si se tine pe foc pana legumele sunt fierte. Se ia oala de pe foc si se sfarama sau mixeaza legumele. Se pot lasa cativa cartofi nemixati. Se bate smantana si se incorporeaza usor in supa.
Se mai fierbe un minut si se adauga tarhonul tocat.
Se condimenteaza dupa gust. Se serveste fierbinte si presarata cu patrunjel.


Supa vieneza de carofi se serveste calda, daca doriti cu smantana.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu nuca si scortisoara

M-am insiprat de pe blogul Savori urbane

Desert cornulete cu nuca si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca