Am primit o bucată dintr-un frumos dovleac şi am pregătit o supă-cremă foarte gustoasă,cu crutoane condimentate tot de dovleac.
Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins şi se întorc din când în când. Sunt delicioase aşa condimentate, însă nu ies tari, ci moi.
Pentru supă se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar îl curăţăm, nu îl tocăm, pentru o aromă fină. Când legumele sunt fierte, se pasează la robot. Se adaugă puţin ulei şi zeama de la fiert după consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte supa cu crutoanele de dovleac şi eventual smântână.
Poftă bună!
O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti