Ciorba picanta

Carnea macra si carnea de vita cu os se pun cu apa la fiert .Ceapa se taie marunt, se inabusa in ulei si se stinge cu ketchup.Cand carnea este bine f

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 6 portii): 500g.carne de vita(cu os)
  • 200g.carne macra de vita
  • 100g.costita afumata(cu sorici)
  • 70g.crenvusti
  • 120g.rinichi fierti
  • 70g.carne de pui
  • 200g.ceapa
  • 100g.castraveti murati
  • 180g.masline verzi
  • 80g.masline negre
  • fara samburi
  • 80g.ketchup picant
  • 50ml. ulei
  • 100g. smantana
  • condimente
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Carnea macra si carnea de vita cu os se pun cu apa la fiert .Ceapa se taie marunt, se inabusa in ulei si se stinge cu ketchup.Cand carnea este bine fiarta, se adauga la supa ceapa inabusita si castravetii murati (curatati de coaja si taiati marunt) si se lasa sa fiarba timp de 4-5 minute, apoi se adauga boabe de piper negru, foaia de dafin si toate produsele de carne (fierte si taiate in felii de 2-3 mm. grosime si 2-2,5 cm. lungime), maslinele verzi si cateva masline fara samburi. Cu cat sunt mai multe feluri de carne, cu atat ciorba va fi mai buna. Se fierbe totul pana este gata.
Inainte de a servi ciorba la masa, se pun in fiecare farfurie cateva rondele de masline negre fara samburi, o lingurita de smantana, o felie de lamaie fara coaja si verdeata proaspata, taiata marunt-patrunjel, marar, busuioc sau hasmatuchi. Pentru ca ciorba sa fie mai gustoasa ,la sfarsit , se poate adauga putina saramura de la castraveti, fiarta in prealabil.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Varza dulce cu carnati afumati

Noi preferam mancarea de varza proaspata pe care o acrim in timpul pregatirii, pe cea acrita de toamna o folosim pentru sarmale.

Varza dulce cu carnati afumati
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise