Supa de pui cu galuste imperiale

O supa ideala pentru zilele reci, fierbinte si cu multa verdeata. Spor si pofta buna!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Supa de pui cu galuste imperiale

Ingrediente

  • Pentru  supă:
  • Pui pentru gătit fără piept 1 bucată cca. 500 g
  • Păstârnac 1 bucată mica
  • Țelină ½ bucată
  • Ardei verde 1 bucată
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper boabe ½ lingură
  • Pentru găluște:
  • Ouă de găină 3 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 50 g
  • Făină alba de grâu cca. 50 g
  • Griș din grâu cca. 50 g
  • Sare de mare cca. 2 g
  • Piper boabe proaspăt  măcinat cca. 2 g

Mod de preparare

Puiul curățat, spălat se pune la fiert într-un vas inalt pentru cca. 25 minute, apoi se spumează și se adaugă zarzavaturile curățate, spălate lasate întregi, și se lasă la fiert pentru încă minim 20 minute la foc mic, se asezonâdu-se de sare și câteva boabe de piper.

Între timp se preapară găluștele imperiale ;) !

Ouăle se bat bine împreună cu cașcavalul, sarea și piperul. Se amestecă făină cu grisul și se toarnă peste ouă. Compoziția rezultată se pune într-o tavă, tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor la 200 grade pentru cca. un sfert de oră. Se lasă să se răcească, apoi se porționează după gustul și răbdarea fiecăruia;)

 După ce s-a gătit supa, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu găluștele, se fierbe cca 5 minute, dacă este cazul se mai condimentează. Supa se servesta simpla cu galuste si multa verdeata, carnea si zarzavaturile se consuma alaturi de supa.

Spor și poftă bună! ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap