Supa de carne cu stafide

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca sau o pasare intreaga
  • 200 g stafide
  • zarzavat de supa
  • 1/2 lamaie
  • 1 ou
  • 1 pahar de smantana
  • sare

Mod de preparare

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se lasa sa mai fiarba un sfert de ora. Zarzavatul se lasa in supa sau se scoate cand a fiert bine. Stafidele se pun in supa la un sfert de ora dupa zarzavat, curatate de codite si spalate in mai multe ape. Se mai fierbe supa un sfert de ora, se sareaza dupa gust, apoi se ia oala de pe foc. Supa trebuie sa fie limpede. Se serveste calda, dreasa cu smantana si ou si acrita cu zeama de la o jumatate de lamaie.

Rasolul se scoate din supa cand a fiert bine, se curata carnea de pe os si se serveste impreuna cu supa.

Daca supa se face din carne de pasare, aceasta se bate cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine oasele, apoi se pune la fiert cu multa apa. Supa de carne se spumuieste des si se strecoara cand se scoate carnea, pentru a ramane limpede.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de spanac

Supa de pui cu galuste

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca