Supa de carne de porc cu taietei

Peste carnea de porc se toarna apa fierbinte, apoi se pune la fiert in apa rece. Cand carnea devine moale pe jumatate (dupa cca 1 ora) se indeparteaza

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg carne de porc (de la osul de carcasa dinspre coada)
  • 250 gr morcovi
  • 250 gr radacina patrunjel
  • 100 gr telina
  • 100 gr gulie
  • 100 gr varza creata
  • 50 gr ceapa
  • 2 gr usturoi
  • 100 gr rosii
  • 100 gr ardei
  • 30 gr sare
  • cateva fire de sofranas
  • 100 gr de rinichi
  • 200 gr de maduva
  • 100 gr paste taietei
  • hrean proaspat ras

Mod de preparare

Peste carnea de porc se toarna apa fierbinte, apoi se pune la fiert in apa rece. Cand carnea devine moale pe jumatate (dupa cca 1 ora) se indeparteaza spuma, se sareaza, se adauga legumele spalate si taiate felii subtiri. Se adauga la supa o punga de condimente, ceapa, usturoi. Ca supa sa fie clara se fierbe la foc mic (fara sa fie acoperita). Nu se lasa sa clocoteasca supa. Daca este nevoie se mai poate condimenta dupa fierbere. Cand s-a fiert supa, se scoate carnea si legumele si se lasa cca 5 minute. Intre timp se pun la fiert taieteii in apa cu sare, dupa care se filtreaza. Separat se oparesc rinichii si maduva, apoi se pun la fiert in zeama de supa, cand sunt gata se tai cubulete.

Intr-un bol de supa se pun rinichii, maduva, legumele, taieteii si se pune peste ele zeama de supa de os de carcasa. Pentru colorarea supei se pune un pic de sofran si se presara cu patrunjel proaspat.
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba cartofi

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa