Iata si reteta dupa care era preparata placinta: Ingrediente: - 3 oua, - 1/2 cana de zahar alb, - 1/4 ceasca unt topit, - 1/2 lingurita de sare, - 1/3 ceasca de lapte (aproximativ), - 1 lingurita esenta de vanilie, - 1 lingurita scortisoara macinata, - 1 lingurita nucsoara macinata, - 2 1/2 cani de cartofi dulci piure, - 2 linguri de lamaie sau suc de portocale,
- 1/2 ceasca nuci maruntite. Mod de preparare: Se bat ouale si zaharul, se adauga untul topit, sarea, laptele, vanilia si restul de mirodenii.
In tot acest amestec de adauga cartofii piure cu lamaia sau sucul de portocale.
Se toarna amestecul intro tava de placinta si se garniseste cu nuci dupa preferinte.
Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade C cam 10 minute. Se reduce temperatura la 180 grade C si se mai coace cam 40 de minute pana capata o culoare usor aurie. Se tapeteaza cu nuci, dupa gust. Sursa: www.cdkitchen.com

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii