Ingrediente: (pentru o portie)
125 gr ciuperci de padure 1/2 ceapa taiata 50gr mazare 2 lingurite de patrunjel proaspat tocat 150gr orez 1 pahar de vin sec alb 250 ml de zeama de legume 1 catel de usturoi ulei de masline pentru prajire
Mod de preparare: Se curata ciupercile si se maruntesc, apoi trebuie fierte pana cand se micsoreaza si incep sa se coloreze. In aceeasi apa se adauga mazarea si orezul la fiert apoi vinul pana cand scade suficient de mult. In acel moment se adauga zeama de legume si se lasa la fiert cam 15 minute adaugand mereu zeama sau apa sa nu scada prea mult in timpul fierberii. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Primele se calesc usturoiul si ceapa in uleiul de masline, amestecand usor, apoi se adauga amestecul de ciuperci preparat inainte si patrunjelul.
Pofta buna la orezul preferat al cantaretei!

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii