Ingrediente:
1 bucata de somon, 2 lingurite de ulei de masline, 1/2 de lingurita de sare, 1/4 de lingurita de piper, 2 lingurite de seminte de susan
Pentru sos: 1/2 de lingurita de coaja de lamaie plus o lingurita de suc proaspat de lamaie, 100 gr de maioneza light, 100 gr de iaurt degresat, 1-2 lingurite de mustar Dijon, 1 lingurita de hrean ras, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Se unge bucata de somon cu 1 lingurita din uleiul de masline pe ambele parti si se asezoneaza cu sare si piper. Apoi se tapeteaza bine cu susan pe ambele parti. Se pune intro tava plata in care s-a incins si restul de ulei de masline si se coace intre 5 si 6 minute pe fiecare parte.
In timp ce somonul se prajeste, se amesteca ingredientele pentru sos incepand cu doua lingurite de lamaie intrun bol de salata. In timp ce se mixeaza se gusta si se adauga dupa preferinte: mai acru, mai iute.
Se serveste somonul, peste care se toarna sosul de mustar cu lamaie, pe un platou alaturi de taitei si salata de castraveti.
Emma va doreste Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii