Cea mai importantă caracteristică este zona de provenienţă. Apa de izvor este o apă extrasă dintr-o zonă curată, suficient filtrată pentru a o face potabilă, dar care poate fi influenţată de modificările climatice sau de poluarea de la suprafaţă. În cazul apelor de şes sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotrivă, secetoase, pot afecta conţinutul de minerale şi microorganisme al apei, astfel încât, uneori, apa îşi poate pierde potabilitatea şi nu mai este recomandată pentru consum.
Apa de masă poate fi o apă de fântână ce provine dintr-un acvifer (acumulare de apă în subteran la mică adâncime) în urma forării stratului permeabil, sau adusă la suprafaţă prin altă metodă de extragere. De asemenea, apa de masă poate fi o apă arteziană ce provine dintr-un izvor sau dintr-un acvifer sub presiune, deschis prin foraj, nivelul apei de izvor aflându-se deasupra nivelului superior al acviferului. Ca şi apa de izvor, apa de masă poate fi afectată de ceea ce se întâmplă la suprafaţă: ploi, secetă, deversări etc. Spre deosebire de celelalte tipuri de apă (apa de izvor, apa de masă etc.), apa minerala naturală (de zăcământ) este extrasă din surse subterane, recunoscute şi avizate, iar originea sa controlată asigură temperatura şi conţinutul de săruri minerale constante, indiferent de condiţiile climaterice de la suprafaţă sau de factorii de poluare. Din acest motiv, apa minerală naturală are un conţinut specific de săruri minerale dizolvate, oligoelemente sau alţi constituenţi, cu efecte benefice asupra sănătăţii. Apa minerala naturală este pură şi filtrată “de natură” iar omul intervine doar în captarea izvorului şi în îmbutelierea acesteia în condiţii optime, astfel încât apa îşi păstrează calitatea. Formula apei este testată, încadrată în standarde şi stabilă, de aceea nu conţine elemente în exces care pot afecta în mod major funcţionarea unui corp sanatos, nu este contaminată cu elemente chimice provenite din activitatea umană sau din procese industriale.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii