Ce trebuie sa stim despre apa de izvor, apa de masa si apa minerala naturala

(0)
postat de
Cea mai importantă caracteristică este zona de provenienţă. Apa de izvor este o apă extrasă dintr-o zonă curată, suficient filtrată pentru a o face potabilă, dar care poate fi influenţată de modificările climatice sau de poluarea de la suprafaţă. În cazul apelor de şes sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotrivă, secetoase, pot afecta conţinutul de minerale şi microorganisme al apei, astfel încât, uneori, apa îşi poate pierde potabilitatea şi nu mai este recomandată pentru consum.


Apa de masă poate fi o apă de fântână ce provine dintr-un acvifer (acumulare de apă în subteran la mică adâncime) în urma forării stratului permeabil, sau adusă la suprafaţă prin altă metodă de extragere. De asemenea, apa de masă poate fi o apă arteziană ce provine dintr-un izvor sau dintr-un acvifer sub presiune, deschis prin foraj, nivelul apei de izvor aflându-se deasupra nivelului superior al acviferului. Ca şi apa de izvor, apa de masă poate fi afectată de ceea ce se întâmplă la suprafaţă: ploi, secetă, deversări etc.Spre deosebire de celelalte tipuri de apă (apa de izvor, apa de masă etc.), apa minerala naturală (de zăcământ) este extrasă din surse subterane, recunoscute şi avizate, iar originea sa controlată asigură temperatura şi conţinutul de săruri minerale constante, indiferent de condiţiile climaterice de la ...
suprafaţă sau de factorii de poluare. Din acest motiv, apa minerală naturală are un conţinut specific de săruri minerale dizolvate, oligoelemente sau alţi constituenţi, cu efecte benefice asupra sănătăţii.Apa minerala naturală este pură şi filtrată “de natură” iar omul intervine doar în captarea izvorului şi în îmbutelierea acesteia în condiţii optime, astfel încât apa îşi păstrează calitatea. Formula apei este testată, încadrată în standarde şi stabilă, de aceea nu conţine elemente în exces care pot afecta în mod major funcţionarea unui corp sanatos, nu este contaminată cu elemente chimice provenite din activitatea umană sau din procese industriale.
recomandari

Un element important, ce nu trebuie niciodată neglijat, este calitatea apei. Studiile referitoare la efectele ...

citește—

De asemenea avem nevoie şi de activitate fizică regulată, de puţină mişcare în fiecare zi, care să ne ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.