Cea mai importantă caracteristică este zona de provenienţă. Apa de izvor este o apă extrasă dintr-o zonă curată, suficient filtrată pentru a o face potabilă, dar care poate fi influenţată de modificările climatice sau de poluarea de la suprafaţă. În cazul apelor de şes sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotrivă, secetoase, pot afecta conţinutul de minerale şi microorganisme al apei, astfel încât, uneori, apa îşi poate pierde potabilitatea şi nu mai este recomandată pentru consum.
Apa de masă poate fi o apă de fântână ce provine dintr-un acvifer (acumulare de apă în subteran la mică adâncime) în urma forării stratului permeabil, sau adusă la suprafaţă prin altă metodă de extragere. De asemenea, apa de masă poate fi o apă arteziană ce provine dintr-un izvor sau dintr-un acvifer sub presiune, deschis prin foraj, nivelul apei de izvor aflându-se deasupra nivelului superior al acviferului. Ca şi apa de izvor, apa de masă poate fi afectată de ceea ce se întâmplă la suprafaţă: ploi, secetă, deversări etc. Spre deosebire de celelalte tipuri de apă (apa de izvor, apa de masă etc.), apa minerala naturală (de zăcământ) este extrasă din surse subterane, recunoscute şi avizate, iar originea sa controlată asigură temperatura şi conţinutul de săruri minerale constante, indiferent de condiţiile climaterice de la suprafaţă sau de factorii de poluare. Din acest motiv, apa minerală naturală are un conţinut specific de săruri minerale dizolvate, oligoelemente sau alţi constituenţi, cu efecte benefice asupra sănătăţii. Apa minerala naturală este pură şi filtrată “de natură” iar omul intervine doar în captarea izvorului şi în îmbutelierea acesteia în condiţii optime, astfel încât apa îşi păstrează calitatea. Formula apei este testată, încadrată în standarde şi stabilă, de aceea nu conţine elemente în exces care pot afecta în mod major funcţionarea unui corp sanatos, nu este contaminată cu elemente chimice provenite din activitatea umană sau din procese industriale.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcYammiiiiiiiii! Am visat clatite cu ochii deschisi in fiecare zi saptamana asta. Dar am vrut sa fac ceva mai .... altfel decat...
Clatite cu iaurt, cacao si crema caramelIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii