Indiferent de temperatura exterioara, corpul incearca sa isi mentina temperatura interna normala de aproximativ 37 grade Celsius. In cazul in care corpul nostru nu este obisnuit cu temperatura exterioara sau in cazul in care temperatur se schimba foarte brusc, prima reactie va fi probabil de ridicare a temperaturii interne, iar noi voi resimti o senzatie de febra. Ulterior, corpul va munci din greu sa scada temperatura si va elimina excesul de caldura in primul rand prin transpiratie, care racoreste corpul. Daca nu este inca obisnuit cu caldura, corpul va transpira ineficient, in sensul in care va produce o transpiratie cu continut ridicat de sare care goleste corpul de electroliti si poate provoca epuizare. Odata ce corpul se obisnuieste cu caldura, va incepe sa transpire mai eficient. Simptomele epuizarii pot fi foarte diferite, de la slabiciune sau oboseala extrema, pana la ameteli, greata, frisoane, dureri de cap si chiar varsaturi sau lesin. De asemenea, din cauza caldurii, pot aparea si eruptii cutanate sau urticarie, mai ales atunci cand transpiratia nu se poate evapora de pe piele, fie din cauza umiditatii excesive, fie din cauza imbracamintii nepotrivite. In cazul in care pierdem o cantitate mare de lichide din organism prin transpiratie, o data cu apa, eliminam din organism calciu si alte saruri minerale, foarte importante pentru buna lui functionare. Consumand apa, nu numai ca ajutam organismul sa se hidrateze, insa, in cazul in care consumam o apa minerala naturala, ii oferim acestuia si mineralele pe care le-a eliminat prin transpiratie. Trebuie insa sa fim atenti sa nu consumam apa foarte rece, intrucat aceasta poate duce la stop cardiac din cauza socului termic. De asemenea, racorirea in apa foarte rece dupa incalzirea la soare creste considerabil riscul la infarct sau accidente cerebrale. Atunci cand afara este foarte cald, este bine sa evitam activitatile fizice solicitante si expunerea indelungata la soare si sa ne desfasuram activitatile fizice in locuri cat mai racoroase si umbrite, sa facem dusuri dese, la temperaturi moderate, sa consumam cat mai multe lichide, fructe si legume pentru a mentine vitaminzarea organismului si sa evitam consumul excesiv de cafea si alte bauturi excitante, care favorizeaza deshidratarea organismului. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina este o apa oligominerala, cu o formula echilibrata si stabila in timp, avand un continut mic de minerale dizolvate, o compozitie echilibrata si completa, aducand in organism toti electrolitii de care avem nevoie in concentratiile necesare. Echilibreaza-ti corpul si mintea cu apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina in orice situatie.
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelPizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este...
Pizza al tonno
Comentarii