Indiferent de temperatura exterioara, corpul incearca sa isi mentina temperatura interna normala de aproximativ 37 grade Celsius. In cazul in care corpul nostru nu este obisnuit cu temperatura exterioara sau in cazul in care temperatur se schimba foarte brusc, prima reactie va fi probabil de ridicare a temperaturii interne, iar noi voi resimti o senzatie de febra. Ulterior, corpul va munci din greu sa scada temperatura si va elimina excesul de caldura in primul rand prin transpiratie, care racoreste corpul. Daca nu este inca obisnuit cu caldura, corpul va transpira ineficient, in sensul in care va produce o transpiratie cu continut ridicat de sare care goleste corpul de electroliti si poate provoca epuizare. Odata ce corpul se obisnuieste cu caldura, va incepe sa transpire mai eficient. Simptomele epuizarii pot fi foarte diferite, de la slabiciune sau oboseala extrema, pana la ameteli, greata, frisoane, dureri de cap si chiar varsaturi sau lesin. De asemenea, din cauza caldurii, pot aparea si eruptii cutanate sau urticarie, mai ales atunci cand transpiratia nu se poate evapora de pe piele, fie din cauza umiditatii excesive, fie din cauza imbracamintii nepotrivite. In cazul in care pierdem o cantitate mare de lichide din organism prin transpiratie, o data cu apa, eliminam din organism calciu si alte saruri minerale, foarte importante pentru buna lui functionare. Consumand apa, nu numai ca ajutam organismul sa se hidrateze, insa, in cazul in care consumam o apa minerala naturala, ii oferim acestuia si mineralele pe care le-a eliminat prin transpiratie. Trebuie insa sa fim atenti sa nu consumam apa foarte rece, intrucat aceasta poate duce la stop cardiac din cauza socului termic. De asemenea, racorirea in apa foarte rece dupa incalzirea la soare creste considerabil riscul la infarct sau accidente cerebrale. Atunci cand afara este foarte cald, este bine sa evitam activitatile fizice solicitante si expunerea indelungata la soare si sa ne desfasuram activitatile fizice in locuri cat mai racoroase si umbrite, sa facem dusuri dese, la temperaturi moderate, sa consumam cat mai multe lichide, fructe si legume pentru a mentine vitaminzarea organismului si sa evitam consumul excesiv de cafea si alte bauturi excitante, care favorizeaza deshidratarea organismului. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina este o apa oligominerala, cu o formula echilibrata si stabila in timp, avand un continut mic de minerale dizolvate, o compozitie echilibrata si completa, aducand in organism toti electrolitii de care avem nevoie in concentratiile necesare. Echilibreaza-ti corpul si mintea cu apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina in orice situatie.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaAm primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana...
Desert tort cu caramel si mascarpone
Comentarii