Indiferent de temperatura exterioara, corpul incearca sa isi mentina temperatura interna normala de aproximativ 37 grade Celsius. In cazul in care corpul nostru nu este obisnuit cu temperatura exterioara sau in cazul in care temperatur se schimba foarte brusc, prima reactie va fi probabil de ridicare a temperaturii interne, iar noi voi resimti o senzatie de febra. Ulterior, corpul va munci din greu sa scada temperatura si va elimina excesul de caldura in primul rand prin transpiratie, care racoreste corpul. Daca nu este inca obisnuit cu caldura, corpul va transpira ineficient, in sensul in care va produce o transpiratie cu continut ridicat de sare care goleste corpul de electroliti si poate provoca epuizare. Odata ce corpul se obisnuieste cu caldura, va incepe sa transpire mai eficient. Simptomele epuizarii pot fi foarte diferite, de la slabiciune sau oboseala extrema, pana la ameteli, greata, frisoane, dureri de cap si chiar varsaturi sau lesin. De asemenea, din cauza caldurii, pot aparea si eruptii cutanate sau urticarie, mai ales atunci cand transpiratia nu se poate evapora de pe piele, fie din cauza umiditatii excesive, fie din cauza imbracamintii nepotrivite. In cazul in care pierdem o cantitate mare de lichide din organism prin transpiratie, o data cu apa, eliminam din organism calciu si alte saruri minerale, foarte importante pentru buna lui functionare. Consumand apa, nu numai ca ajutam organismul sa se hidrateze, insa, in cazul in care consumam o apa minerala naturala, ii oferim acestuia si mineralele pe care le-a eliminat prin transpiratie. Trebuie insa sa fim atenti sa nu consumam apa foarte rece, intrucat aceasta poate duce la stop cardiac din cauza socului termic. De asemenea, racorirea in apa foarte rece dupa incalzirea la soare creste considerabil riscul la infarct sau accidente cerebrale. Atunci cand afara este foarte cald, este bine sa evitam activitatile fizice solicitante si expunerea indelungata la soare si sa ne desfasuram activitatile fizice in locuri cat mai racoroase si umbrite, sa facem dusuri dese, la temperaturi moderate, sa consumam cat mai multe lichide, fructe si legume pentru a mentine vitaminzarea organismului si sa evitam consumul excesiv de cafea si alte bauturi excitante, care favorizeaza deshidratarea organismului. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina este o apa oligominerala, cu o formula echilibrata si stabila in timp, avand un continut mic de minerale dizolvate, o compozitie echilibrata si completa, aducand in organism toti electrolitii de care avem nevoie in concentratiile necesare. Echilibreaza-ti corpul si mintea cu apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina in orice situatie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAsta-i altă provocare! De când am văzut la Timea, savuroasa vărzică,...
Varză murată cu legume la MulticookerPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii