Înca din timpul sarcinii este indicat ca viitoarea mamica sa se informeze cu privire la necesitatile viitorului bebelus pentru a fi pregatita sa ia deciziile potrivite fiecarei etape din viata micutului sau. Un moment important in viata bebelusului este diversificarea alimentației, în jurul vârstei de 6 luni, când cel mic va începe să descopere gustul legumelor și fructelor, iar organismul va primi vitaminele și mineralele necesare ce nu se regăsesc în laptele matern. Când începem să diversificăm alimentația bebelușului, este indicat să optăm pentru reţete simple, compuse dintr-o singură legumă. Ulterior, putem combina legumele: morcovi, dovlecei, cartofi, păstârnac sau țelină. Trebuie să îl ajutăm pe cel mic să se adapteze treptat la meniul solid. Nu sunt recomandate legumele care se digeră mai greu cum ar fi conopida sau fasolea verde. Este indicat însă ca primele mese ce conțin legume și fructe să aibă o consistență cât mai moale; ulterior aceste mese pot avea o consistenta mai densa. Unii bebeluși nu sunt deloc încântați de gustul noilor alimente sau de ideea de a mânca cu lingurita, însă mamicile trebuie sa se inarmeze cu rabdare, caci acomodarea va avea loc treptat. Este important să îi dati bebelușului mese cât mai diversificate, dar țineți cont de alimentele pe care acesta le refuză. Nu îl forțați să mănânce ceea ce observați că nu îi place si evitaţi să îl amăgiţi prin sustragerea atenţiei cu ajutorul jucăriilor. După vârsta de 7 luni, când cel mic are deja primii dințișori, putem începe să îi dăm puţină carne fiartă de găina sau de vacă, însă aceasta trebuie să fie pasată foarte bine. Începem cu 1/2-1 linguriță, o dată la 2-3 zile. Apoi cantitatea poate crește treptat spre vârsta de 1 an. Îi puteți da micuțului carnea la începutul mesei de prânz alături de puțin piure. Sfatul nostru este sa va ajutati la pasarea legumelor si a carnii de un blender sau un robot de bucatie. După vârsta de 1 an, cel mic se descurcă din ce în ce mai bine cu mestecatul, așa că îi puteţi oferi un biscuite sau o bucată de pâine pe care o va mânca singurel. Hidratarea este esenţială la bebeluşi, mai ales că micuţii consumă mai multă apă decât adulţii, în special pentru că au un metabolism accentuat, pielea lor este în continuă maturizare, funcţiile lor renale încă nu sunt suficient de dezvoltate. Dacă în primele şase luni hidratarea micuţilor se face prin laptele matern, în momentul în care începeţi diversificarea alimentaţiei, este recomandat să introduceţi treptat în alimentaţia acestora şi apa. Conform specialiştilor, până la vârsta de 1 an este indicat ca bebeluşul să consume maxim 250 ml de apă pe zi, cantitate ce poate creşte în anumite situaţii, precum diaree, constipaţie, febră sau în zilele toride de vară. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina este o apa echilibrata din punct de vedere al continutului de minerale, adica nu contine minerale in exces care sa-i dea un caracter specific: nu este o apa magneziana, calcica, potasica, sodica, sulfatata sau feruginoasa. Are un reziduu sec (total minerale dizolvate ) mic, de doar de doar 78mg/l. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) are toate calitatile pentru a fi folosita in alimentatia bebelusului, fapt certificat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu (IOMC).
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaUn gust tare aromat,imi plac portocalele in prajituri,sunt racoritoare :)
Tort de portocale si vaniliePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii