Un element important, ce nu trebuie niciodată neglijat, este calitatea apei. Studiile referitoare la efectele benefice ale apei pentru organismul uman, recomandă consumul zilnic de apă minerală naturală, cu un reziduu uscat scăzut (cantitate scăzută de minerale dizolvate), cu un conţinut de minerale echilibrat, precum şi cu un pH cât mai apropiat de cel neutru. Este cunoscut faptul că din masa corpului nostru, 60% este reprezentată de apă, însă din această cantitate, mai pierdem zilnic prin diferite căi: o parte se pierde proporţional cu efortul fizic, o parte se pierde când mergem la toaletă, o parte prin plămâni, atunci când respirăm, etc. Temperaturile ridicate duc la o pierdere mai mare de apă decât în mod normal – aceeaşi situaţie întâlnindu-se şi atunci când avem febră. Dacă apa nu este înlocuită la intervale regulate de timp, se poate instala deshidratarea. Prevenirea deshidratării, indiferent de condiţii, se poate realiza prin consumul unei cantităţi de lichide proporţională cu nevoile organismului. Sportivii, vârstnicii, bolnavii sau femeile însărcinate sunt categorii de persoane care prezintă un risc mai mare de deshidratere, aşa că ar trebui să consume mai multă apă pentru a rămâne hidrataţi. Dacă uneori se întâmplă să nu resimţim setea, acest lucru nu înseamnă că nu avem nevoie de apă – de aceea este necesar să bem cantităţi suficiente de lichide pentru prevenirea deshidratării. Din acest motiv, trebuie să ţinem cont de următoarele sfaturi: Păstrează o sticlă de apă la îndemână – pe birou, în geantă sau pe noptieră. Te poţi lua cu treaba şi astfel uiţi să mai bei apă, dar dacă ai un pahar sau o sticlă cu apă lângă tine, aceasta iti va reaminti sa bei apa. Când faci exerciţii fizice, conumă apă înainte, în timpul şi după antrenament. Începe şi încheie ziua cu un pahar de apă. Hidratarea corectă ne ajută să avem un organism sănătos, contribuie la buna funcţionare a organelor, menţine o digestie optimă, contribuie la procesul de detoxifiere a organismului, oferă elasticitate pielii. Sunt foarte multe motive pentru care este important să ne hidratăm, aşa că hidrataţi-vă!
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaClatitele marocane sunt extrem de usor de pregatit, si parca au ceva in plus fata de cele cu care am fost obisnuiti toata...
Desert clatite marocaneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii