Hidratarea este primul pas pentru un organism sanatos

(0)
postat de
Un element important, ce nu trebuie niciodată neglijat, este calitatea apei. Studiile referitoare la efectele benefice ale apei pentru organismul uman, recomandă consumul zilnic de apă minerală naturală, cu un reziduu uscat scăzut (cantitate scăzută de minerale dizolvate), cu un conţinut de minerale echilibrat, precum şi cu un pH cât mai apropiat de cel neutru.

Este cunoscut faptul că din masa corpului nostru, 60% este reprezentată de apă, însă din această cantitate, mai pierdem zilnic prin diferite căi: o parte se pierde proporţional cu efortul fizic, o parte se pierde când mergem la toaletă, o parte prin plămâni, atunci când respirăm, etc. Temperaturile ridicate duc la o pierdere mai mare de apă decât în mod normal – aceeaşi situaţie întâlnindu-se şi atunci când avem febră. Dacă apa nu este înlocuită la intervale regulate de timp, se poate instala deshidratarea.Prevenirea deshidratării, indiferent de condiţii, se poate realiza prin consumul unei cantităţi de lichide proporţională cu nevoile organismului. Sportivii, vârstnicii, bolnavii sau femeile însărcinate sunt categorii de persoane care prezintă un risc mai mare de deshidratere, aşa că ar trebui să consume mai multă apă pentru a rămâne hidrataţi.

Dacă uneori se întâmplă să nu resimţim setea, acest lucru nu înseamnă că nu avem nevoie de apă – de aceea ...
este necesar să bem cantităţi suficiente de lichide pentru prevenirea deshidratării. Din acest motiv, trebuie să ţinem cont de următoarele sfaturi:

 Păstrează o sticlă de apă la îndemână – pe birou, în geantă sau pe noptieră. Te poţi lua cu treaba şi astfel uiţi să mai bei apă, dar dacă ai un pahar sau o sticlă  cu apă lângă tine, aceasta iti va reaminti sa bei apa.

Când faci exerciţii fizice, conumă apă înainte, în timpul şi după antrenament.

Începe şi încheie ziua cu un pahar de apă. 

Hidratarea corectă ne ajută să avem un organism sănătos, contribuie la buna funcţionare a organelor, menţine o digestie optimă, contribuie la procesul de detoxifiere a organismului, oferă elasticitate pielii. Sunt foarte multe motive pentru care este important să ne hidratăm, aşa că hidrataţi-vă!
recomandari

 
Simptomele cele mai comune ale deshidratarii sunt: setea puternica, buzele crapate, ametelile, gura ...

citește—

De asemenea avem nevoie şi de activitate fizică regulată, de puţină mişcare în fiecare zi, care să ne ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.