Idei pentru un stil de viata sanatos

(0)
postat de
Un stil de viaţă echilibrat înseamnă să fim atenţi la alimentaţie - să mâncăm din tot ceea ce avem nevoie pentru buna funcţionare a organismului, fără excese, să ne hidratăm, să facem mişcare şi să ne bucurăm de timp liber şi de relaxare în fiecare zi.

Pentru un stil de viaţă sănătos, în alimentaţia noastra trebuie să existe un echilibru între glucide, lipide, proteine, vitamine şi săruri minerale. Organismul nostru are nevoie zilnic, pentru a fi sanatos,  de: fibre (legume verzi : salate, fasole verde, praz, spanac), proteine (peşte, ouă, lactate) si glucide (fructe, miere).

Glucidele trebuie să reprezinte 50-60% din necesarul caloric. Acestea  se regasesc în cereale şi derivate din cereale (făină, pâine, mălai, pastele fainoase, griş, orez etc) precum si in legume, fructe, zahăr şi produse zaharoase.

Doza zilnică de lipide trebuie să fie 30% din necesarul caloric. Acest aport de lipide il putem aduce organismului din  unt, smântână,  gălbenuşul de ou, ulei de floarea-soarelui, de măsline sau de soia.

De asemenea, se recomandă consumul zilnic de 25-35g fibre alimentare, pe care le putem lua din surse precum sunt ovăzul, legumele şi   fructele. Importanţa acestora rezidă tocmai din faptul că o dietă cu conţinut adecvat de fibre se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor cardiovasculare şi a ...
diabetului zaharat.

O viaţă sănătoasă nu inseamna numai alimentaţie sanatoasa. Hidratarea este deosebit de importantă pentru sanatatea si echilibrul organismului nostru. Consumul de apă minerală naturală plată ajută la funcţionarea normală a tuturor organelor şi sistemelor, până la nivel de celulă. Pentru a funcţiona optim, este bine să consumăm o cantitate suficientă de apă în fiecare zi, însă şi calitatea apei trebuie luată în considerare. Studiile referitoare la efectele benefice ale apei pentru organismul uman, recomandă consumul zilnic de apă minerală naturală, cu un reziduu uscat scăzut (cantitate scăzută de minerale dizolvate), cu un conţinut de minerale echilibrat, precum şi cu un pH cât mai apropiat de cel neutru.

Pentru menţinerea unui stil de viaţă echilibrat, este important să facem puţină mişcare în fiecare zi. Orice formă de mişcare este binevenită, pentru că sportul ne ajută să ne menţinem sănătoşi şi într-o formă fizică bună. În plus, în timpul practicării exerciţiilor fizice, creierul elibereaza  endorfine care ne ajuta sa ne relaxam şi sa fim mai bine dispuşi.

Forma de sport practicată diferă de la o persoană la alta, în funcţie de vârstă, condiţie fizică sau stare de sănătate. Unele persoane preferă să alerge sau să înoate, altele preferă un sport de echipă, precum fotbalul sau baschetul. Putem să ne îndreptăm către forme mai uşoare de sport, precum exerciţiile de streching, pilates sau yoga, pe care le putem practica chiar acasă sau către forme mai distractive, aşa cum este dansul.

Exerciţiile fizice pentru a fi eficiente trebuie să se efectueze regulat (de 4-5 ori pe săptămână), să dureze 30-50 de minute şi să fie de intensitate moderată.

Somnul este o parte esenţiala a unui stil de viaţă sănătos. Un somn bun ne ajută să avem o inima mai sănătoasă, o minte mai limpede şi un control al greutăţii mai bun. Sunt recomandate aproximativ 8 ore de somn pe zi.

Dacă organismul nostru funcţionează optim, ne este mai uşor să facem faţă provocărilor, să ne organizăm, sa avem energie pentru mai multe activităţi şi sa putem duce la bun sfârşit ceea ce ne-am propus.
recomandari

Un element important, ce nu trebuie niciodată neglijat, este calitatea apei. Studiile referitoare la efectele ...

citește—

Cea mai importantă caracteristică este zona de provenienţă. Apa de izvor este o apă extrasă dintr-o ...

citește—

De asemenea avem nevoie şi de activitate fizică regulată, de puţină mişcare în fiecare zi, care să ne ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.