Situata in nord-estul Romaniei, Bucovina, supranumita si Tara Padurilor de Fag, se numara printre cele mai frecventate zone turistice din Romania si reprezinta una dintre cele mai bune optiuni atunci cand ne alegem destinatia de vacanta, indiferent de anotimp. Peisajul Bucovinei reprezinta o sinteza a varietatii, armoniei si frumusetii: munti (versantul estic al Carpatilor Orientali), coline (Subcarpatii) si platouri inalte (Platoul Moldovei). Tinuturile Bucovinei incarcate de istorie, traditii si obiceiuri stravechi va asteapta sa vizitati monumente unice, ctitorii medievale ce atesta o permanenta spirituala si istorica a locuitorilor acestor meleaguri. Intre vestigiile admirabil integrate in cadrul natural, Bucovina adaposteste capodopere ale artei universale, manastiri cu picturi interioare si exterioare unice in lume, incluse in patrimoniul UNESCO. Astfel, Manastirea Voronet, ctitorita de Stefan cel Mare in anul 1488, este una dintre cele mai valoroase biserici pictate din Bucovina, renumita in toata lumea pentru celebrul “Albastru de Voronet”. Manastirile Moldovita si Sucevita, de o inestimabila valoare artistica, culturala, istorica si duhovniceasca, precum si Manastirea Putna, un fost important centru cultural ce astazi adaposteste un remarcabil muzeu de arta medievala, obiecte de cult si icoane, precum si mormantul domnitorului Stefan cel Mare, ctitorul manastirii, Manastirea Dragomirna si Manastirea Humor, sunt doar cateva din cele mai importante obiective ecumenice si nu numai, din acest minunat tinut. Bucovina se remarca si prin oamenii sai care inca respecta cu sfintenie traditiile vechi. Bucovinenii, oameni calmi, paşnici si primitori, cu un stil de viaţă aşezat si echilibrat inca mai pastreaza indeletniciri unice pe care au grija sa le transmita de la o generatie la alta. Prelucrarea lemnului, olaritul, arta incondeierii oualor, mastile populare si costumele traditionale reprezinta lucrari complexe de arta, dar in acelasi timp sunt elemente ale vietii lor cotidiene. Prin tot ce are de oferit Bucovina poate deveni locul de poveste in care sa petreci momente de neuitat, sa te incarci cu energie pura, sa te recreezi sau sa pur si simplu sa te bucuri de natura.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcSerile trecute, tot butonam telecomanda și bineînțeles am rămas blocată pe Paprika :D O tanti, mai plinuță numai țin...
Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză dulceReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii